TAUSTAA MEISTÄ

MISTÄ NIMI LIL EAGLE'S?

Lil tulee Lillitistä, Arvin ja Toukon upean emän nimestä, kasvattajana Viola Speier, kennel Assiduitas, Saksa. Kunnianosoitus Violan tekemälle hienolle työlle. Viittaa myös pieneen sekä LUA narttuuni Lilliin.

Eagle (=kotka) on ylpeä, jalo eläin, kuten pidän myös dalmatiankoiran olevan. Urokseni Toukon virallinen nimi on Assiduitas Legal Eagle, eli tulee myös sieltä.

Caprilli's Lady Luck ja minä 2015.

KOIRIEN TAKANA ON TARINA

Olipa kerran nuori tyttö joka rakasti koiria. Kun hän oli pieni, hän auttoi siskoaan, naapureitaan ja kaikkia tuntemiaan koiranomistajia heidän rakkaiden koiriensa hoidossa. Hän täytti 16 vuotta ja hankki ensimmäisen oman koiransa beagle Rikun. Valitettavasti Rikun vei syöpä kohtalaisen nuorena, vain viisivuotiaana. Eipä aikaakaan kun tämä tyttö päätti, että ei ole elämää ilman koiria. Hän vieraili kodittomien koirien kennelissä ja silmiin osui dalmatiankoira. Se oli neljävuotias suloinen, kuuro dalmatiankoira kutsumanimeltään Iida (Fidelis Qumran). Silloin oli vuosi 2001.

 

Pian tämän jälkeen hän päätti, että kotona oli tilaa myös toiselle koiralle, ja niin laumaan liittyi 8 viikkoinen Landsee-mix Lotta. Nämä kaksi elivät pitkän iän yhdessä, yli 10 vuotta ennenkuin siirtyivät tähdiksi taivaalle, lähes samaan aikaan. Iida kuoli 15 vuoden ja 9kk iässä, Lotta lähes 12 vuoden ikäisenä, molemmat lähes kahden viikon välein. Ne olivat yhdet surullisimpia viikkoja hänen elämässään. 1,5 vuotta tuota ennen hän oli vahvistanut tiimiään Arvilla (Assiduitas Kangaroo Court). Arvi oli dalmatiankoira, joka tuli hänelle sijoitussopimuksella tuolloin ja Arvi oli syypää siihen että tämä tyttö innostui koiranäyttelyistä. Arvi on niin mieletän dalmatiankoira, ettei paremmasta tiedetäkään! Sen jälkeen kun Arvi jäi Lotan ja Iidan poismenon jälkeen yksin, Arvi tarvitsi seuraa. Ehdottomasti. Dalmatialaisten kanssa, kaksin aina kaunihimpi. Ainakin sellaisten rakastavien ja liekkisien kuten Arvi on. Rakkautta on mitä jakaa. Joten Touko (Assiduitas Legal Eagle) muutti meille. (Kiitos Violalle luottamuksesta).

Tämä tarinan tyttö olen minä. Suvi. Lopputarina on vielä kirjoittamatta.

Toukosta on kuoriutunut niin mieletön uros, ja Touko on syy miksi olen intoutunut kasvattamaan dalmatiankoiria. Kesän 2015 alussa ostin ulkomailta kaksi valloittavaa narttua. Ensin Lovinda's Miss Millie Norjasta, Lovinda's kennelistä sijoituskotiin Sari Airiaisen perheenjäseneksi, ja sitten pitkäaikainen haaveeni, LUA dalmatoialainen Caprilli's Lady Luck lensi Suomeen USA:sta, Caprilli's kennelistä. Lilli asuu Espoossa Tiina Nurmiahon laumanjäsenenä. Kesällä 2016 tiimiimme liittyi Reino, Toukon poika Pikku Särpättimen kennelistä. Reino varasti sydämeni heti, ja hänessä on todella paljon isänsä piirteitä ja luonnetta <3. Reino asuu sijoituskodissa Ellan kanssa. Rakastan dalmatiankoiria ja niiden rakastavaa, leimautuvaa mutta todella leikkisää luonnetta.

On todella monia ihmisiä jotka ovat tukeneet minua näyttelyissä dalmatianpiireissä ja niiden ulkopuolella, mutta suurimman avun ja tuen sekä valtavan määrän oppia näiden vuosien aikana olen saanut rakkaalta ystävältäni, Laura Ripatilta (kennel Holmankarin) sekä maailman parhaiden ja rakkaimpien poikieni kasvattajalta, Viola Speierilta (kennel Assiduitas).

KASVATTAJALUPAUS: Lupaan, että teen kaikkeni kasvattajana jalostaakseni rotua vastuullisesti, kunniakkaasti ja rakkaudesta rotuun. <3

Kaikille Teille, muistakaa tämä: Jos joskus tuntuu, että tarvitset elämääsi rakkautta, vauhtia ja huumoria, vastaus on:  TARVITSET DALLUN!

KYSELYT / INQUIRIES: Suvi Lukjanov +358 400 474 102, sumppa@gmail.com
Dalmatiankoirat - Dalmatinerna ry:n jäsenkasvattaja. Member of Dalmatiankoirat - Dalmatinerna ry - finnish dalmatian breed club.
Suomen Kennelliiton sitoumuskasvattaja vuodesta 2015. Member of Finnish kennel club (Suomen Kennelliitto) since 2015.
FCI rekisteröity kasvattaja. FCI registered breeder.
SuKoKa (Suomen Koirankasvattajat) ry:n jäsenkasvattaja. Member of Finnish dog breeder club.
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2015 by kennel LIL EAGLE'S. Proudly created with Wix.com